fbpx

Mondhatnám a legújabb divatszakma lett virtuális asszisztensnek lenni. De komolyan. Sokszáz tagja van az erre szakosodott virtuális asszisztenst keres-kínál csoportnak, ahol a nevéből adódóan a kereslet és a kínálat találkozhat, és mondhatni pörög is a biznisz.

De mi az a virtuális asszisztens?

“A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a magasan képzett szakemberekre használunk, akik virtuálisan, a távolból segítenek egy-egy vállalkozásnak (vagy akár egyszerre többnek is), támogatják annak működését.” Kiss-Márton Adrienn
Magyarul, a virtuális asszisztencia nem csupán a telefonok kezelésében, adminisztrációs feladatokban mutatkozik meg, sokkal inkább globális gyűjtőfogalma lett a marketinggel, szövegírással, bloggerkedéssel, coachinggal, weboldalkezeléssel, hírlevélszerkesztéssel, plakát és szórólapkészítéssel, könyveléssel, pénzüggyel és egyéb számtalan féle feladattal foglalkozó számlaképes szabadúszó munkaerőnek.

Jómagam vezető beosztásból lettem virtuális marketing szakértő, és azt kell mondjam, a legjobb döntést hoztam, amikor úgy döntöttem, hogy végre kilépek a komfortzónámból és a saját lábamra állok. Hiszen így nem csak egy, hanem több vállalkozást támogathatok azzal a lendülettel, ami bennem van (aki ismer, tudja, hogy az nem kicsi), és ahány helyre adom, pontosan annyi helyről kaphatom is vissza a pozitív energiát, ami így sokszorosan kerül majd vissza a körforgásba. Hát nem fantasztikus? Szerintem az!

Működhet? Miért ne!

Egy szó, mint száz, VA-nak lenni ma, Magyarországon nem tűnik nagy dolognak. Számtalan előnnyel jár keresleti és a kínálati oldalon is. Miért is ne működhetne ez a gépezet?
Elvégre ha falat szeretnénk építeni – kőművest hívunk. Ha az elektromos hálózattal van gond – akkor villanyszerelőt. Ha ki kell festeni az irodát – festővel dolgoztatunk.
Miért hanyagolná el épp a vállalkozását valaki?
Ha tartalmat kell a honlapjára varázsolni – kérjen fel szövegírót a munkára. Ha a könyvelését szeretné megszervezni – keressen egy szuper könyvelőt a feladatra, és még sorolhatnám.
Ha ezek az együttműködések megbízható, leinformálható és korrekt vállalkozók között történnek, úgy gondolom fantasztikus dolgok születhetnek!

Kapcsolódó bejegyzés

Műanyagmentes július

Nem, nem akarom senkinek megmondani tutit, és nem szeretnék előállni semmilyen hangzatos „zöld” dumával sem, de aki ismer, tudja, hogy számomra...

bővebben