fbpx

A minap megkérdezték tőlem, hogy a reklámkészítés mely része az, ami a leginkább elvarázsol. Többen a végeredményre tippeltek, és igaz ami igaz, a végeredmény mindig nagyon kecsegtető. Fenomenális érzés a tévében látni a munkám, mégsem ez a kedvencem.

Az abszolút etalon a terepmunka. A stúdió és a felvételkészítés az, ami olyan energiákat szabadít fel bennem, amitől még hetekig, vagy akár hónapokig szárnyalok. Ez már egyfajta szenvedély, nevezhetjük talán függőségnek is – commercialalcoholic ????

Hogy meddig tart megírni egy reklám szövegét?

Nos erre nincs pontos válaszom. Tapasztalatom szerint ez egy többkörös folyamat.
Minden egy brief értelmezésével kezdődik, ami alapján megszületik az első körös szöveg, majd ezt még körülbelül 20 különböző változat követ, a megrendelő elvárásai szerint.
Érdekes módon mindig a felvétel előtti nap véglegesítem csak, amit jó eséllyel a felvétel közben még megváltoztatok – ha a helyzet úgy kívánja (volt már rá példa, nem is egyszer). Talán épp ez adja ezt a különleges izgalmat: hogy még az utolsó utáni pillanatban is észnél kell lenni, ott és akkor kell igazán kreatívnak lenni, mert ott már élesben megy, a színésszel és a stúdióval csak határozott ideig rendelkezhetek.

A felvétel

A stúdiómunkának hangulata van… rengeteget nevetünk (én persze közben szétizgulom magam, hogy a végeredmény olyan legyen, amilyet megálmodtam), viccelődünk, van, hogy poénból nyelvbotladozós verziót játszunk vissza, és azzal szórakozunk, hogy azt tesszük majd adásba. Jó hangulatban könnyebben halad a munka, és általában jóval korábban elkészül a mindannyiunk számára tökéletes verzió, ami végül adásba kerül.

És ha már adásban van, jön a flow-élmény egy újabb szintje. De ez egy következő poszt témája.

Blog bejegyzések

Miért van szükség marketingre?

Ma már egyre kevésbé igaz, hogy “a jó bornak nem kell cégér”. Embertelen mennyiségű cég van a piacon, amelyek a termékünkkel, szolgáltatásunkkal...

Műanyagmentes július

Nem, nem akarom senkinek megmondani tutit, és nem szeretnék előállni semmilyen hangzatos „zöld” dumával sem, de aki ismer, tudja, hogy számomra...